Franz Josef 22-23/9-13

Det första vi gjorde när vi kom fram till Franz Josef var att åka till Glacier Centre för att boka in oss på glaciär vandringen dagen efter. 
Jag kommer inte ihåg namnet på det stället vi bodde på i Franz Josef. Men något med rainforest, och där stannade vi i två nätter. Åt pizza buffé första kvällen och drack några drinkar. 

Gick direkt bort till Glacier Centre på morgonen och checkade in. De hade en massa strul med data systemet så allt blev försenat. Gick igenom utrustningen och bytte om. Vår guide var ginger Pete från England. Han visade vägen bort till helikoptern, och sen flög vi! Åh det var så fantastiskt att flyga, bland det bästa jag gjort! Tyvärr var vi bara i luften i några minuter. Flög upp över floden, genom dalen till glaciären! Att gå runt på glaciären var riktigt coolt! Pete berättade massor om hur den blev till och hur den förändrats genom åren. Den håller på att smälta bort så den ser inte alls ut som för bara några månader sen. Sen 2008 har den blivit väldigt liten. Det var ett sträck på bergen, det var som en markering på hur hög den hade varit 2008. Den blir mindre och mindre. 
Marken började plötsligt skaka litegrann, trodde att det var jordbävning för en sekund, men det visade sig vara ett stort stenras. Såg ett stort moln med rök och stenar som föll ned, det lät nästan som åska. Hela glaciären rörde sedan på sig. Så häftigt! 

Vi avslutade dagen med att bada i tre varma pooler med olika temperaturer, skönt! 
Otroligt bra dag!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0