29 Mars 22:13

Det är som i de stora sagorna. De som verkligen betydde något. Fulla av mösker och faror var de. Ibland ville man inte höra slutet, för hur skulle det kunna sluta lyckligt? Hur skulle världen kunna bli som förr när så mycket ont hade hänt? Men till slut är det bara något övergående, hen här skuggan. Till och med mörkret måste förgå. En ny dag kommer. Och när solen skiner kommer den skina desto klarare. Det var de sagorna som blev kvar i minnet, de som betydde något. Även om man var för liten för att förstå varför. Men jag tror att jag förstår. Jag vet nu. Folk i sagorna hade många tillfällen att vända om, men gjorde inte det. Det fortsatte för att de höll fast vid något. Att det finns något gott i den här världen som är värt att kämpa för.

♥                                 


It's like in the great stories. The ones that really matterd. Full of darkness and danger they were. And sometimes you didn't want to knoe the end, because how could the end be happy? How could the world go back to the way it way, when so much bad had happened? But in the end, it's only a passing thing, this shadow. Even darkness must pass. A new day will come. And when the sun shines, it will shine out the clearer. Those were the stories that stayed with you, that ment something. Even if you were to small to understand why. But I think I do understand. I know now. Folk in those stories had lots of chanses to turning back, only the didn't. They kept going because they werw holding on to something. That theres something good in thes world and it's worth fighting for.




28 Mars 20:13

Ja snart är det ju dags att släcka ner överallt. Kommer bli hur mörkt som helst. och vad ska men göra utan el i en hel timma när det är kolsvart? Jag kommer ju somna. Men jag vill ju veta vad som händer när hela världen inte använder elen. Fast man kan ju inte stänga av kylskåpen precis. Men i alla fall. Jag som ville se på Robinson. Mn det får man inte. Ska väll ligga och lyssna på mysik på mobilen antar jag. Det kommer vara för mörkt för att läsa.

Nu ska jag göra popcorn och tända en massa ljus. Godnatt!

28 Mars 19:05

Var hos Matilda på Jenny's Vintage förut. Köpte en grön myskofta. Och så tog jag hem den vita för att prova den lite hemma till olika kläder oså. Dom jag hade på mig förut passade inte riktigt till den. Men mörka smala jeans funkar bra till den. Så jag ska ha den också. 120 kr liksom. Inte så värst mycket, och 105 kr för den andra. Nu ska jag lägga undan mina pengar och inte handla något mer på ett tag, förutom blixten. Får se hur det kommer att gå.





Alla försöker övertala mig om att jobba och tjatar som fan. Ja, jag vet att jag är dum i huvudet som inte vill jobba. Men jag tänker inte sitta inne på ett svinkallt kontor och kasta bort en sommar till! Aldrig i livet! Jag kommer tjäna pengar på annat sätt. Men det blir långt ifrån så mycket som jag fick förra sommaren.

27 Mars 17:41

Men vad är det här? Ska det vara vår eller ska det vara vinter? Börjar bli riktigt trött på snön nu allatså. Blä! Jag vill ha vår och att dte ska bli varmt. Fast det kan man ju inte bestämma.

Idag så var vi alltså på dansföreställning och det var ju rätt så bra. Gillar den Indiska dansen bäst. Matilda dansade den en gång hon också. För typ fyra år sen eller något, tror jag.
Ibland så ångrar jag att jag inte valde estet dans som jag tänkte göra från början. Det är ju så jäkla kul att dansa och jag blir jätte sugen när vi ser en massa föreställningar. Det skulle vara kul om man kunde sjunga också.

Ikväll får det bli att se Let's Dance finalen. Hejar nog på Magnus nu när Morgan har åkt ut.
Sen får vi väll se vad som händer i helgen oså. Morfar fyller år idag så på söndag ska vi dit på middag i alla fall.

26 Mars 22:14

I morgon är det fredag, igen. Tiden går hur fort som helst känns det som. Fast egentligen går den ju inte fortare än vanligt. Det var ju helg nyss?
Började vid klockan 1 idag. Som varje torsdag. Segt. Jag börjar hellre vid nio och får en ledig eftermiddag än tvärt om. För man gör ju inget vettigt på förmiddagen hemma ändå, bara sover. Så jag förstår inte riktigt varför vi ska börja så sent. Visst är det skönt med sovmorgon. Men man kan sova under helgen.
Vi var väll inte så värst effektiva i skolan. Inte så ovanligt kanske. Snackade lite om nationella provet som vi har på onsdag, spelade kort, hade matte. Och på matten gör jag ju ingenting för jag fattar inget. Det är sjukt hur dålig man kan vara på matte alltså! Försöker förstå, men det går verkligen inte.
Annars så har det inte hänt så mycket idag. Lagade mat oså.

I morgon ska vi gå på dansföreställning med klassen, eller halva i alla fall.



Kofta från Jenny's Vintage. Den ser fett mysig ut, är jättefin och jag vill ha den!


25 Mars 17:11

Funderar väldigt mycket på hur jag ska göra i sommar. Om jag ska jobba eller om jag inte ska jobba. Jag vill inte jobba för det var det tråkigaste jag någonsin varit med om. Fy alltså! Men jobbar jag inte så kommer jag att gå miste om mer 10 tusen. Men jag vill verkligen inte sitta på ett kontor i fem veckor och missa alla fina dagar som jag gjorde förra sommaren. Och sommaren 2008 sög verkligen så jävla stenhårt. Men skit i det. Nya tider och snart kommer en ny sommar. Har tänkt att bo i stugan under hela lovet, nästan. Vill ju iväg till Stockholm och lite annat.
Det blir nog inte så att jag åker till Hultsfred. Har ingen att dra dit med för det första. Sen så känns det lite onöding att betala en massa pengar för bara två band. Dock så är det ju The Killers, men allvarligt talat så tycker jag inte att dom är så speciellt bra längre. Har tröttnat på alla deras låtar och deras nya album suger verkligen och jag är så trött på Human som spelas 24/7 på radion. Winnerbäck vill jag ju också se, fast jag har ju ändå sett honom 4 gånger liksom.

Då vill jag hellre se Mando Diao som är bäst i världen!  Because Mando don't do shit, but if they did it would probably be the best shit in the world!



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

25 Mars 17:05

Hämtade precis ett packet från H&M på Coop innehållande mina skor. Skosnörena har jag bytt ut för dom var blåa. Det är snyggare med vitt. De blåa skosnörena satte jag på mina vita skor. Bytte alltså...
Ska få en bikini från H&M också men det är ju så jäkla segt. Tar ju jätte lång tid innan man får allt som jag har beställt. Och det är inte ens säkert om överdelen finns kvar.




25 Mars 9:16

Sitter i skolan, fotolabbet och lektionen har precis börjat. Får se vad det är för kul vi ska göra idag. Vi brukar faktiskt inte ha så mycket att göra. Får någon uppgift som kanske tar en kvart att göra. Sen springer vi bara runt och gör ingenting. Jag och Frida brukar vara i fotostudion. Hoppas att vi kan vara där nere idag för det var ett tag sen. Det är fett kul att ta massa fummiga bilder. Men några seriösa blir det också, ibland.




24 Mars 22:04

Redovisade idag alltså. Och det gick rätt så bra. Men jag kan inte redovisa utan att hela tiden läsa innantill. Så blir det när det är för mycket text. Som tur är så var det inte många som jag redovisade för. Bara tre personer, vilket var skönt. Jag hatar att stå inför en hel klass och prata. Men det slapp jag ju nu.

Efter skolan var jag tvungen att dra upp till Super Sale för att jobba. Matilda är sjuk idag så jag fick hoppa in och jobba istället för hemme. Det var ingen annan som kunde. Så fort hem och byta kläder och sen fick jag cykla i motvind och i uppförsbacke. Sjukt jobbigt!

Snart är det Lost, Yes!

23 Mars 15:48

Igår fyllde mamma år så vi bjöd hit Mormor, Morfar & Matilda. John skulle ha kommit också men han var kvar på jobbet lite längre. Vi åt mat och jag misslyckades med min sockerkaka. Det blev sjukt ful. Gick sen hem till Matilda & John och spelade Wii en stund.


Just nu sitter jag och pluggar. I morgon ska engelskan redovisas. Läste precis igenom hela mitt arbete. Det tar kanske inte riktigt 20 minuter men i alla fall mer än 10 och det är ju bra. Läste tyst för mig själv och blev helt torr och slut i munnen. Hur ska det då gå i morgon när jag måste prata högt? Och men min hosta. Blä, jag tycker inte om att redovisa alltså. Men så är det. Godnatt.

22 Mars 20:32

Alltså, allvarligt talat. Jag ska fan sluta läsa tidningar och kolla på nyheter för jag blir ju bara förbannad. Ska sluta gå ut också. Det är ju skräp och hundskit ÖVERALLT! Om ni går förbi mitt hus någon gång (mitt emot tjustskolan) och kollar in i buskarna. Vi bor i en soptip! Jävla idioter som bara kastar skräp och jävla idioter som inte plockar upp efter sina hundar. Kan man inte få gå ut och gå med sin egen hund utan att man måste gå och glo ner i backen för att undvika skiten. Fy alttså, fy så äckligt. Och skräpet, hur svårt kan det vara att slänga det i en papperskorg? Okej det finns bara pepperskorgar nere i stan typ, vilket är så sjukt dåligt. Såg en idiot som bara kastade iväg sin glasflaska när den var tom, och den gick ju söder såklart, hallå!? Det var en papperskorg två meter ifrån. Jävla nötter. Jag undrar hur folk tänker egentligen.
Nu stör jag mig på saker igen, men nu tror jag inte att jag är den som gör det.
Singapore är världens renaste stad. Där får man böter om man kastar skräp på gatan, snälla, inför den lagen i Sverige!

Och det där med tidningar och nyheter. Bara våld och elände hela tiden. Slagsmål, kidnappningar, våldtäckter, mord och massa annat skit! Ibland så kan man ju undra hur det står till i folks hjärnor. Och sen när dom åker fast, ja då åker dom in på psyket där dom får va ett tag. Sen är dom "friska" och då släpps dom fria!?!?!?!?!?!?! Ingen i Sverige som har hört talas om straff? Han som kastade en sko på George Bush fick tre års fängelse.
Hur som helst så tycker jag att Sverige äe ett mesigt land. Jupp...

22 Mars 00:38

Alltså, kan någon vara så snäll och tala om för mig vad jag gör för fel! Jag får inte min bild till höger att synas på min blogg och jag vet inte heller hur jag ska få fram texten med mitt man på ovanför alla inlägg. Så om någon vill vara så snäll och hjälpa mig med det!

Fan också att jag tog bort en massa bilder! tyckte så mycket om den design som Elin gjorde till mig. Så, Elin, om du har lust så får du gärna hjälpa mig med att fixa till det igen.


22 Mars 00:18

Ja alltså jag gör inte så mycket just nu... Pluggar, pluggar, pluggar. Det är bästan det enda jag gör. Men jag vill ju att det ska gå bra när jag redovisar så. Vill man göra bra ifrån sig så måste man ju plugga och ha sig. Även om det är bland det tråkigaste som finns. Men ibland så måste man ju. Blä!

Så vad har hänt idag då.. Eller igår kanske man ska säga. Klockan är ju över tolv. Körde lite med mamma och det går hur bra som helst. Sen så gick jag bort till Farmor & Farfar och fikade med dom, Clara & Erika som är på besök över helgen.
Förut var jag hemma hos Matilda och John och såg på Robinson. Micha & David var också där.

Nu sitter jag på mitt rum och har väldigt tråkigt. Har ingen som gör mig sällskap. Alice är med Frida och mamma & Ulf är på kalas. Ska väll kanske sova snart. Men jag borde plugga lite mer. Måste ju göra ergonomin också. Fan vad jag hatar att plugga. Fritid borde döpas om till pluggtid. Det är ju ingen fritid om man måste plugga.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om Nya Zeeland. Ingen är intresserad av politik och det är så tråkigt att prata om. Har typ bara skrivit om hur det ser ut där och att det finns mycket fåglar.

Jag vill gå på fest och dansa som fan. Det var så sjukt länge sen alltså!

Nu är det den 22 Mars förresten och min mamma fyller år! PUSS!

19 Mars 19:54

Som Frida sa: "Skapligt chill dag i skolan, gå dit, spela lit kort, gå hem". Fast vi gick inte hem med en gång. Vi gick ner en sväng på stan. Var inne på Walters för att kolla på blixtar. Men dom hade inte den som jag vill ha inne så jag ska nog beställa en från internet. Jag vill ha en nu!!!!

Och nu ska jag plugga. Skriver en maaaassa om Nya Zeeland.

Another day in Paradise

Hon tar vägar där ingen annan går. För hon vill inte störa. Begraver sina synder och slickar sian sår. Låter spriten bedöva. Inga tårar, inga taskiga krav. Inga ord kan förstöra. Det hon drömt men som ändå inte blev av. Kan ju ingen förgöra. Oh, tänk om igen, tänk om drömmen som du drömde var för länge sen. Oh, tänk om igen. Så drömmer vi en dröm och längtar efter sanningen.


She calls out to the man on the street
sir, can you help me?
Its cold and Ive nowhere to sleep,
Is there somewhere you can tell me?

He walks on, doesnt look back
He pretends he cant hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there

Oh think twice, its another day for
You and me in paradise
Oh think twice, its just another day for you
You and me in paradise

18 Mars 09:48

Det var ett tag sen jag skev nu men jag orkar inte. Har så väldigt mycket i engelskan just nu. Som tur är så flyter det på ganska bra. Så innan jag ska redovisa lär jag ha fått ihop en del text. Igår var det typ ingen som gick på engelskan för det är ingen som är klar och det är ingen som vill redovisa. Det var bara fem stycken där. Ungefär som på idrotten i måndags. Det var bara lite mer än hälften som kom dit men bara sex tycken som var med. Det är nästan lite tragiskt.


I lördags var jag och Frida hemma hos Magnus för att vara barnvakt åt lilla Filippa. Vi såg på Melodifestivalen och Tillbaka till kärleken. Vet inte riktigt vad jag ska säga om låten som vann. Visst är den ganska bra men det var inte den jag ville skulle vinna.

I söndags åkte jag Matilda, John & Ada ut till Piperskärr och år middag hemma hos pappa & Kristin för att fira pappa som fyllde år igår, den 17 mars. Vi åt lasange och en massa glass med maränger. 

Hittills i veckan har det inte hänt så värst mycket faktiskt. Har haft ganska tråkigt. Bara pluggat oså. På fredag ska jag nog köpa en blixt tror jag och då kommer jag att komma igång med fotograferingen lite mer. Fotar typ ingenting nu för tiden. I höst ska jag köpa en ny kamera också.

13 Mars 22:10

Är hemma hos pappa och Kristin just nu. Har precis sett på Let's Dance oså. Orkar inte skriva något (:

 

12 Mars 22:01

Nu är det alltså dags att plugga. Alltså, varför måste jag jämt skjuta upp det till sista sekunden??? Blir så trött. Ska redovisa en powerpoint presentation om nya zeeland i engelskan nästa vecka. Det är ju jävligt lätt när man har powerpoint hemma. Vilket jag inte har. Och så ska vi stå och snacka i mer än en kvart! Fy fy fy. Hatar verkligen att redovisa. Bland det värsta jag vet. Och jag orkar inte plugga. Jag har ju bättre saker för mig än det. Man går väll i skolan för att gå i skolan. Inte för att man ska göra allt hemma. Måste verkligen börja i tid nästa gång.

Idag kunde jag ha gjort det. Men hade såklart inga tankar på det. Vid 10 åkte jag ner till Expo media en sista gång för att ta bilder på dom som jobbar där. Både gruppbilder och porträtt. Dom är värre än en skolklass alltså. Tjafsade som fan om vart dom skulle stå och hur dom skulle se ut. Men det var kul i alla fall.

För övrigt så har jag haft jävligt tråkigt idag. Men det är skönt att vara ledig!


11 Mars 22:06



Haha, fick precis en härlig känsla av skadeglädje!

11 Mars 18:40

I got life, mother, I got laughs, sister, I got freedom, brother, I got good times, man. I got crazy ways, daughter, I got million-dollar charm, cousin, I got headaches and toothaches, And bad times too, Like you.

I got my hair
I got my head
I got my brains
I got my ears
I got my eyes
I got my nose
I got my mouth
I got my teeth
I got my tongue
I got my chin
I got my neck
I got my tits
I got my heart
I got my soul
I got my back
I got my ass
I got my arms
I got my hands
I got my fingers
Got my legs
I got my feet
I got my toes
I got my liver
Got my blood

I got my mama, I got my papa, I got my sisters, I got my family.
And I got bad times too, Like you. But it's not that bad. Just small little problems. And if I close my eyes for them. I'ts werry easy to live. I got a good life


Jag menar alltså att vi inte ska klaga så jäkla mycket. Vi bor i Sverige och vi har det bra. Så varför klaga? Okej, visst händer det tråkiga saker ibland. Men det finns dom som har det värre, mycket värre! Så glömm bort dina små problem, sluta kämpa och börja leva!
Så tycker jag i alla fall...


11 Mars 10:07

Vaknade, kollade ut genom förnstret och det var vitt överallt. Snälla snö, bara försvinn! Jag vill ha vår, blommor & värme. Visst är det mysigt och fint med snö men vi vill bara ha det i december & januari. Det räcker. När hade vi snö som stannade kvar i december senast? Väldigt länge sen känns det som.
 
Igår var det alltså Lost, past, present and future. Blev förbannad för att dom inte ens nämde eller visade någon bild på Charlie! Dom nämde inte heller Boone, Shannon, Michael eller Walt. Och inte dom andra som var i planets bakdel. Som om dom karaktärerna inte var betydelsefulla. Charlie såg ju faktiakt till så att 6 av dom blev räddade. Och det var inte Jack som han själv säger. Gud vad jag hatar Jack! Och Locke också för den delen. En kula i bröstet på båda två så att vi slipper dom!



Dominic är typ bäst i världen!


Idag är det onsdag. Åh så skönt att det är onsdag. Sista praktikdagen förutom att jag ska hit en halvtimma imorgon och ta några bilder på dom som jobbar här. Men på fredag får jag äntligen sova ut. Känner mig ständigt trött och det enda jag gör när jag kommer hem är att sitta vid datorn och spela the sims. Måste ju städa och jag måste plugga!

10 Mars 22:13

Det som köptes i Stockholm.
Sjukt dåliga bilder, jag vet...



T-shirt från BikBok & Jeansleggings från Gina Tricot. Kjol från Monki.



T-shirt, Leggings & Chinos från Gina Tricot


Jacka från Monki



Örhängen från H&M


10 Mars 14:27

Treo fixar huvudverken. Det är så skönt att det går över på en gång så slipper man gå runt och lida. Åt ett päron och en banan till lunch, om man nu kan kalla det lunch. Det är illa måste ju äta riktig mat. Visst är det bra med frukt. Men inte bara. Men jag orkar inte fixa en massa när jag kommer hem. Ikväll ska vi äta lax i alla fall. Jag och Alice alltså. Mamma och Ulf kommer inte att vara hemma och det var dominte igår heller och det kommer dom inte vara på fredag. Vafan!

Ska ut och ta dom sista bilderna snart så då gör jag det innan jag går hem. Sen ska jag sätte mig vid satorn och spela the sims såklart! Och imorgon är det onsdag och då är det sista dagen. Woho så skönt. Oj vad jag har tjatat om det. Så jävla tråkigt har det ju faktiskt inte varit här ändå. Jag får ju sitta vid en dator. Det är ju alltid något. Det är ju tur att det är så pass trevliga människor som jobbar här oså.

Senare ikväll kommer det bilder på vad jag köpte i Stockholm, tror jag!


10 Mars 11:06

Sitter på min kära praktikplats och har ont i huvudet. Vill som vanligt gå hem och sova. Huvudverken kom förut när jag var iväg och fotade i ett hus. Där rökte dom innomhus och det luktade så jäkla äckligt alltså. Stackar söta hund som bodde där säger jag bara. En samojed. Åh vad jag vill ha en sån hund! Tycker också väldig synd om barnen som bor där och får andas in tobaksrök. Fy fan alltså. Rökning äcklar mig verkligen. Det finns typ inget värre än tjocka sunkiga fjortisbrudar med flottigt hår som röker. Usch! Vissa lyckas ju hålla lukten borta rätt så bra men det är inte många.
Var tvungen att ta en bild på den otroligt söta hunden!




Hur somhelst. Jag har som sagt ont i huvudet. Ska snart hem och keka lunch och då så får jag väll hälla i mig en treo. Spela sims ska jag göra på lunchen också. Blä, jag vill inte ghå tillbaka hit efter det. Men det måste jag ju.
Igår tog jag lite kort på olika bankers och fasighetsbyråers loggor utanför deras kontor. Och senare idag så ska jag ta på den sista banken och på de hotell som finns i stan. Vilka det nu är. Vet att det finns tre hotell i stan i alla fall.

Ikväll är det Lost! Dock bara en massa tillbakablickar. 23:10!?!?!?!?! Varför så sent? Förstår inte. Jag vill ju gå och lägga mig vid elva. Men Lost måste man ju se liksom. Aja det finns ju inget att göra åt. Det är ju en så pass bra serie så jag får hålla mig vaken helt enkelt. Men snart somnar jag över tangetbordet.

Ska nog dra på lunch nu. Ja det ska jag. Hörs!


9 Mars 14:08

Sitter och spelar spel som tidsfördiv på http://www.purposegames.com där man kan gissa vart olika platser i världen ligger. Just nu ska jag pricka ut USA's delstater vilket inte är så svårt för jag har testat hur många gånger som helst. Det är faktiskt kul. Speciellt när man får alla rätt. Typiskt mig att göra nått sånt. Men geografi är ju kul tycker jag. Och jag fick alla rätt igen. Fan vad jag har tråkigt. Vill gå hem. Två timmar kvar. Lite mindre.


9 Mars 10:51

I Love you, not for what you are, but for what I am when  am with you. The best feelings are those that have nu words to describe them. Being deeply loved by someone gives yoy strength, while loving someone deeply gives you courage. Love is a force more formidable than ant other: It is invisible - it cannot de seen or mesaured, yet it is powerful enough to transform you in a moment, and offer you more joy than any material possession could. You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly. You dont marry someone you can live with - you marry the person whu you cannot live without. You love simply because you cannot help it. Love is always bestowed as a gift - freely, willingly, and without expectation. We dont love to be loved; we love to love. To the world you may be one person, but to me youre the whole world!

Tyckte att texten var mycket fin och det som står stämmer. Dock har jag aldrig varit med om det men va fan, livet har ju bara börjat!

Jag är så sjukt pepp på att ta studenten nu alltså. Fast det är mer än ett år kvar men hoppas att det går fort! Jag vet exakt vad jag ska göra och jag har så väldigt mycket planer. Spola tiden framåt tack! Vill ha sommar 2010 nu! Har först tänkt att åka till Norige. Om jag nu har någon att åka dit med. Fast det är ju inte ett måste. Jag klarar mig bra själv. Åkte ju till Malta på egen hand. Då kan ju inte Norige vara så svårt liksom. Sen blir det att resa, resa, resa! Vill först till Australien & Nya Zeeland. Till många andra ställen också såklart. USA blir det till sist där jag ska försöka få jobb som Au pair. Det skulle vara sjukt roligt faktiskt.
Har också planer på att söka till antingen fotoskolan eller TV-och video skolan i Gamleby. Men man får se vad som händer. Är ju inte där än. Men det är ju ändå bra att ha planer tycker jag så att man inte fasnar på Mc Donalds eller något liknande direkt efter studenten.


9 Mars 10:20

Förresten så saknar jag sommaren, jag saknar stugan och jag saknar hela familjen. Jag ska nog bo i stugan nästan hela sommaren tror jag. Förra året var jag bara där tre gången, alltså tre gången. Det är fan illa! När vi var mindre bodde vi ju nästan jämt där ute. Inte klokt hur allt kan ändras bara på några år.
Jag vill nog inte jobba den här sommaren. Kan ju få jobb på LF men fan heller. Det var nog det absolut tråkigase jag gjort i hela mitt liv. Aldrig att jag ska sitta fast på ett kontor och jobba. När det finns så mycket annat. Man kan jobba med precis vad man vill. Klart att vissa saker kan vara svårare än andra att nå. Men har man bara bestämt sig så går det tillslut.


9 Mars 10:04

Nu är det måndag igen. Men den här arbetsveckan blir kort som tur är. Det ska bli skönt att vara ledig i fyra dagar sen innan skolan drar igång igen. Dock så måste jag verkligen plugga dom dagarna. Har fortfarande inte gjort engelskan och inte heller ergonomin. Kom precis på att vi skulle göra lite matte också. Så det måste jag ta tag i nu alltså!

Har som sagt varit i Stockholm under helgen. Vi åkte i fredags från västervik runt halv 2. Kom fram vid 5 ungefär. Matilda & John bodde hos Dammis så dom släppte först av mig och Alice på Ersta där Erika och Clara bor. Åt tacos och spelade kort uder kvällen.
På lördagen gick vi på stan såklart. Tycker faktiskt bättre om Götgatan än Drottninggatan nu. Det finns ju nästan exakt samma butiker och det är närmare från där vi bor. Köpte mig en hel del. Bilder kommer ikväll eller i morgon.
Lite släcktkalas för Clara uder eftermiddagen. Erikas bröder och hennes pappa som bor i Ålberga kom upp över dagen. Kekade mat och åt tårta.
Senare på kvällen kollade jag lite på Lost säsong fyra. Tjöt som fan under första avsnittet då alla får reda på att Charlie hade dött. Han som var bäst i hela serien. Och bara för det så dör han. Kunde det inte ha vart Jack så vi slipper honom. Han är ju bara arg hela tiden.



Söndagen den 8 mars. Internationella kvinnodagen och Claras födelsedag. Det firades med frukost på sängen. Gick en lite sväng till på stan och min fot började blöda. Kom hem och då var det dags för barnkalas. Inte lika jobbigt som förra året. Åkte hem vi halv 6 och kom hem vid 9.
Längtar till sommaren då vi ska dit igen. Alltid mycket härligare att vara där på sommaren. Gröna Lund & Skansen!

Bilder kommer!


7 Mars 18:45

Tusen strålande solar

Afgahnistan 1996


Alla medborgar måste be fem gånger om dagen. Den som bli påkommen med att göra något annat kommer att pryglas. Alla män måst låta skägget växa. Korrekt längd är en knytnäve under hakan. Dn som inte fogas detta kommer att pryglas. Alla pojkar måste bära turban. Upp till sjätte klass ska alla pojkar ha svart turban. I de övre klasserna måste alla bära vit. Alla pojkar måste bära islamska kläder. Skjortor måste knäppas upp i halsen. 
Det är förbjudet att sjunga. Det är förbjudet att dansa. Det är förbjudet att spela kort och schak. Det är förbjudet att flyga drake. Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder Innehav av underlat bestraffas med prygel och fågeln kommer att dödas. Om man stjäl kommer man att få handen avhuggen. Om man stjäl igen kapas foten av. 
Icke muslimer får inte utöva sin religon där muslimer kan se dem. Den som blir påkommen med att försöka omvandla en muslim till sin religon kommer straffas med döden. 
Lystring alla kvinnor!
Kvinnor bör hålla sig i hemet dygnet runt. Det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatan utan mål. Om en kvinna trots allt går ut måste hon ha en manlig släckting med sig. Den kvinna som befinner sig ensam utanför hemmet kommer tt pryglas och skickas hem. Kvinnor får under inga omstädigheter visa sitt ansikte. Utomhus måste alla kvinnor bära burkah. Straffet för att inte göra det är kraftig prygel. Det är förbjudet att använda smink. Det är förbjudet att böra smycken. Det är förbjudet att bära utmanande kläder. Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade. Kvinnor får inte ha ögonkontakt med män. Kvinnor får inte skratta så att män hör det. Straffet för att skratta på offentlig plats är prygel. Det är förbjudet att måla naglarna.Straffet för det är att få ett finger avkapat.
Flickor får inte gå i skolan. Alla flickskolor kommer att stängas.  Det är förbjudet för kvinnor att arbeta. Kvinnor som befinner sig skylldiga till otohet kommer att stenas.

Kort sagt, det var förbjudet att leva enligt mig mening. 

Det är männens krig
De låter vapen tala
Och de låter oskyldiga människor lida.

5 Mars 14:00

Nu ska vi ut och åka jag och Sofia.
Ska ta kort på några skyltar eller
vad det nu var. Hoppas att bilderna
kommer bli bra. Min kamera är ju
inte som den en gång var. Men den
duger ju fortfarande och är helt okej.
Men efter sommar ska jag köpa en ny.

5 Mars 10:37

Får väll se vad som händer på praktiken idag. Inte så mycket skulle jag nog gissa på. Men jag och Sofia (som är jonarlist) ska nog åka ut en sväng och ta ett par bilder sen. Vet inte var vi skulle men ut till Gränsö någonstans eller så. Hoppas att jag får sluta såpass mycket tiligare som jag fick igår. En och en halvtimma. Jag har nog bara varit kvar till fyra en enda gång. Det var förra onsdagen då vi var i Gamleby och spanade in Fotoskolan & Tvskolan.
Nyss var jag nere i källaren och rensade bled en massa lådor. Kändes nästanm som om jag var tillbaka på mitt sommarjobb :S


Det som ska hända idag är i alla fall:
1. Praktik - Att sitta här är ju den största syselsättningen just nu
2. Städa rummet - Det måste verkligen göras nu. Hur stökigt som helst.
3. Spela sims - Om jag nu hinner. Annars får jag spela lite på lunchen.
4. Gå till McDonalds - Men mamma, Ulf & Alice innan bion.
5. Bio - Män son hatar kvinnor.

Full fart alltså.

5 Mars 09:56

Dessa jäkla drömmar! Drömmer hela tiden om sånt som jag inte vill drömma om. Man kan ju tyvärr inte kontrollera dom. Hela tiden är det den där patetiska personen som besöker mig om nätterna. Den personen som jag absolut intevvill ha någonting med att göra. Usch usch! Blir nästan äcklad! Jag vill ju inte drömma om det, eller vill jag det? Nej det gör jag ju inte! 
Vad skönt det skulle vara att inte drömma. Antingen så är det en bra dröm man har. Då man blir så ledsen när man vaknar för att man inte vill att den skla ta slut. Eller så är det någon mardröm om typ dinosaurier eller något sånt. Det är så läskigt att drömma om dinosaurier. Jag gör det jätte ofta!
Aja, så är det helt enkelt. Men det är ju bara drömmar så whatever!

Igår drömmde jag en förbannat konstig dröm. Hela skolan var på en fest i en lägenhet med ett jättestort rum. Och då menar jag verkligen hela skolan! Alla utom jag hade jättekonstiga fula T-shirtar på sig och det var väldigt få som var bjudna på festen, men alla kom ändå (låter nästan som min fest 2006). Jag var förbannad på allt och alla. Hon som hade festen låg däckad i en säng. Den som var näst ansvarig var försvunnen och alla planerade att kasta ut mig. Kände mig fett mobbads alltså. Sen så skulle jag hämta personen som var försvunnen. Hittade honon och sen vaknade jag. Fan också! Det hade vart så jävla kul att skälla ut alla där inne! Haha. Drömmar är konstiga!



Idag är det torsdag och idag kan man säga att o morgon är det fredag! Stockholm, Stockholm, Stockholm! Fasen vad det blev ett jävla tjat om Stockholm. Ja men jag älskar Stockholm! Jag vill verkligen bo i en stor stad alltså! Kanske inte just i Stockholm. Men i underbara London. Världens bästa stad! Näst efter pyttelilla Västervik förståss! Gillar inte när folk snackar skit om Västervik. Har ju inte vart i USA än men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo ett tag i New York, San Fransisco eller i Los Angeles. Men Västervik blir nog ändå den staden jag kommer bo i senare i livet. När man skaffar familj så är det ju en helt perfekt stad!



Men i morgon ska vi till Stockholm!


4 Mars 14:26

Nu har jag fått ont i huvudet igen. Jag dricker verkligen för lite vatten. Måste göra det men jag tänker inte på det och glömmer bort det hela tiden. Inte för att det går över om jag dricker vatten. Det enda som hjälper är sömnm och treo. Här finns det ingen treo och jag kan ju inte lägga mig över skrivbordet att sova precis. Men jag skulle timma på att det bara är en timma kvar här så jag får snart åka hem och då tror jag nog att jag ska ta en treo och kanske en powernap. Måste ju hinna med att spela the sims också innan mormor & morfar kommer klockan 6. Hoppas bara att vi har någon treo hemma.

Men jag fick gå hem nu istället! Woho! Dennis är en snel hest! :D

4 Mars 13:41

Innan lunchen förut var vi ute vid Segersgärde och tog lite bilder På ett stort nybyggt hus. Där skulle man inte säga nej till att bo. Det var som ett slott nästan.
Tog också lite bilder på Gränsö där de håller på att bygga ett spa och ett hotell. I morgon ska vi åka en runda till och ta lite bilder. Får se vad jag mer kan göra idag.

Skönt med bara en dag kvar den här veckan. Och nästa vecka är det ju bara tre dagar! Nice, nice!

4 Mars 10:12

Alice Eliassons födelsedag. 15 år. Fyller moppe och allt! Vi var uppe och sjöng för henne klockan 8 i morse. Jag är så jävla avis på henne alltså! Hon och mamma ska åka till Kålmården och träffa vargar! Jag vill också! Mitt favoritdjur fan! Men det kostar 800 kr per person och det är lite väl mycket kanske. Fast jag kan ju betala själv men dom ska ju få vara ensamma såklart. Men nån gång ska jag allt få gosa med dom vackra varelserna!
I kväll blir det kalas. Mormor, morfar, Matilda & John kommer hem till oss. Vi ska såklart äta kräftor för det är ju ett måste när Alice och jag fyller år. Det finns ju inget godare! Marängtårta står också på menyn!


Jag fick precis reda på att jag bara beöver vara kvar här på min praktik till den 11 mars istället för den 13! Och jag blev så sjukt glad! Så det blir långhelg nästa vecka då va! Wiiie! Så jävla skönt alltså. Precis vad jag behöver! Har ju egentligen sovmorgon 5 dagar i veckan av 7. Men nu måste jag gå upp tidigt i fem dagar istället! Hatar att gå upp tidigt. Men på fredag får jag ju lite sovmorgon igen för då ska jag inte hit. Vi åker till Stockholm vid 12 eller nått skulle jag tro.


För övrigt så stör jag mig på en massa gamligar som inte vet att man ska stanna vid ett övergångsställe när någon ska gå över. Inte bara gamlingar med dom flesta som inte stannar ser ut att vara 60+!
Oooooobs! Nu störde jag mig på något igen! Förlåt gott folk som stör sig på att jag stör mig på sånt som är helt normalt att störa sig på! Jag måste verkligen sluta med det! För såhär kan jag ju inte hålla på! Sorry!
Maaaaaassa ironi!

 

3 Mars 14:50


Mando don't do shit, but if they did it would probably be the best shit in the world.



I'm going down as crazy
getting cream from a man in leather
and it that ain't high enough what can I do?
He told me son you'd better try this
turns you on while you're asleep
but if that ain't well enough I'll give you more
And I, I opened my mind today
from New York City down to San Fransisco Bay


3 Mars 11:16

Har spanat in lite jackor m.m från Monki som jag ska se om jag hittar i Stockholm i helgen. Vill ju ha alla tre men de kostar ju liksom 600 kr/st. Så jag får nöja mig med en om jag nu hittar någon. Behöver ju inte ens tre stycken.
Jag gillar nog den första bäst! Men det är ju kul med lite färg också. De skora är ju sjukt snygga!
Och hur tjusigt blir det inte med jackan byxorna och de blommiga skorna? Nu blev jag fett pepp på att shoppa!





3 Mars 10:48

Det kommer att bli en hel del födelsedagar nu ett tag framöver. Imorgon fyller min lillasyster Alice 15 år. På söndag fyller som sagt min andra lillasyster Clara 8 år. Den 17 mars är det pappas födelsedag. 22 mars fyller mamma år. 27 mars är det morfars tur. Sen har fyller två av mina kusiner år i mars också. Sen är det säkert någon mer i släckten som fyller år skulle jag tro. Oså fyller ju Matilda 22 år den 8 april. Jag har det allt bra som fyller år på sommaren.

För övrigt saknar jag våren och sommaren jävligt mycket! Nu märker man att det börjar bli lite varmare. Vi har haft snödroppar i trädgården i över en månad. Men jag vill ha flera plusgrader nu. Det är så sjkönt när tempraturen börjar höja sig till 15 grader. Igår snöade det lite på kvällen med det lär ju försvinna ganska så snart skulle jag tro.

Ge mig sommar, sol, varma dagar, klänningar, Lars Winnerbäck, the killers, hultsfredsfestivalen, stugan, Mörtvik och Stockholm!


3 Mars 09:57

Har kommit fram till att jag saknar skolan en hel del. Nu när jag sitter här helt själv. Min enda vän är datorn. I skolan behöver jag aldrig vara själv men nu är jag det hela tiden känns det som. Hemma tycker jag om att vara ifred. Men nu är det för mycket när jag inte träffas klassisarna varje dag. Hellre gå i skolan än att ha praktik som jag har sagt ett par gånger. Det enda jag gör är att kolla på klockan och tänka "fyra timmar kvar, tre timmar kvar, två timmar kvar".  Allvarligt talat, imorgon ska jag komma hit vid tio istället! Gör ju inget ändå! Underhåller mig också med att lära Blondinbellas blogg. Det trodde jag aldrig att jag skulle börja med!

Och så räknar jag ner tiden. Efter idag så har i alla fall halva tiden gått. Eftersom jag inte ska hit på fredag för då bär det av till Stockholm med syster, syster & John för att hälsa på syster & Erika.
Länktar verkligen! Hoppas bara att vädret blir bra då vi kommer att vara ute hela tiden. Gå på stan och shoppa loss! Wihuuue! Det är drottninggatan och götgatan som gäller. Sen på söndagen blir det barnkalas för att Clara fyller 8 år den 8 mars, på internattionella kvinnodagen.

2 Mars 19:56

Hej hopp!
Jag älskar min nya T-shirt!








2 Mars 10:02

Ingen uppdatering under helgen. Det hade jag ju inte tid med. Spelade the Sims 2 istället. Det är ju mycket roligare. Synd att jag inte kan ta med det hit och spela för att ha något att fördriva tiden med. Men men , skrivandet är ju också ett bra tidsfördriv.

I lördags övningskörde jag och det gick lika bra som vanligt. Gick sen ner på stan med Matilda, mamma & Ulf. Jag skulle ta några bilder till Expomedia inne på Bohaget, Gusto och Ost & Deli. Men på Gusto var det aldeles för mörkt så det blev inga bra bilder. Frida smsade och frågade om jag ville följa med på hockey. Och varför inte? Har ju aldrig sett någon riktig match innan. Fasen vad duktiga dom är när dom åker. Eller snarere springer runt på isen. Det roligase var när dom blev sura och pucklade på varandra! Eller kul och kul. Men det blev lite mer action i det hela. Västervik vann med 3-2 mot Kristianstad.

På kvällen var det lite partaj hos Ola Ankervik som gällde. Gick dit med Matilda och John. Mycket trevligt var det men även liiiite pinsamt med tanke på vilka som befann sig där. Men men, det var inte så farligt.
Som vanligt blev jag så trött och seg. Måste börja dricka kaffe innan jag ger mig ut om kvällarne. Istället för att bli glad och börja prata så blir jag trött och somnar nästan. Kanske är cidern som gör det. För väll börja dricka vin istället. När klockan var runt två så gick vi till Corner och hämtade med lite mat som jag satt och åt i min säng. Kom hem vid halv ett. Det blev inte Palladium eller nåt annat med det var kanske tur det för det hade vart lite onödigt att betala och sen bara vara där en timma. Om jag nu skulle kunna komma in.


Igår gjorde jag inte så värst mycket. Gick upp vid tio och satte mig vid datorn och började lira the sims. Åt frukost. Spelade lite mer sims.
Jag, Alice och Matilda gick hem till farmor & farfar som ville fria Alice som fyller år på onsdag. 15 år. Och 15-årspresenten från pappa är den traditonella resan till Paris. Jag var där med honom 2005 och Matilda var där 2002. Har inte köpt någon present till Alice än. Det måste jag göra idag eller imorgon.

Och jag vet något annat som jag måste göra. Jag måste nämligen plugga! Har ju den jäkla engelskan. Skulle ju göra lite matte under den här tiden också. Nästa vecka så ska jag göra vårt ergonomi arbete.

RSS 2.0