27 Februari 14:44

Nu så funkar internet hemma i alla fall. Lina fixar! Dock så är det bara där nere det funkar. Det är alltså det trådlösa nätverket som vi har problem med. Tokigt alltså! Att inte ens utbildade snubbar kan klara av det. Då är det ju illa. Men så länge det funkar på nån dator så är det ju lugt för min del. Det är ju bara jag som sitter där ändå. Har spelat en hel del the Sims 1 på min dator under tiden eftersom internet inte har funkar så har det inte gått att instalera snygga frisyrer och kläder till the Sims 2. Men när jag kommer hem så ska det allt laddas ner en massa och spelas en massa. The Sims 1 blir man ju trött på väldigt snabbt för det är ju så långtråkigt.

27 Februari 11:54

Hittade lite mar snygg som jag vill ha.
Den som ändå vore rik och har mycket pengar!


27 Februari 11:24

dagens klädsel: Linne från Carlings, blåa jeans från Åhléns och en grå kofta från Ahléns
dagens frisyr: Utsläppt och uppsatt lugg
dagens låt: Ingen än så länge
dagens vill ha: Pengar
dagens sjuka: Lite ont i kroppen oså
dagens tråkigaste: Att gå upp tidigt
dagens roligaste: Kolla in fotostudion på min praktikplats
dagens planer: Ta kort, se Let's Dance, sova
dagens bästa:  Jag själv
dagens köp: Ska handla sen
dagens godis: Det får nog bli chips och sånt
dagens saknad: Nya kläder, Anton
dagens humör: Uttråkad och glad

27 Februari 10:24

Nu är det äntligen fredag. Veckan har gått i snigelfart tycker jag. Fast när det är skola så flyger dagarna förbi. Skaplig skillnad på praktikveckor och skolveckor. Saknar skolan lite faktiskt. Men det duger att vara här.
Nu har jag äntligen fått lite uppgifter att jobba med. Jag ska skriva klart om fotoskolan och TV- och videoskolan. Sne så ska jag skriva något om nåt måleri oså. Men helst så vill jag inte skriva med det är ju bättre än inget. Så länge jag slipper ringa till folk så är jag nöjd. Telefonskräk som jag har.
Lite senare ska jag ge mig ut för att ta kort. Vet inte på vad än med det blir nog bra.

Nu ska det i alla fall bli skönt med helg. Har inte övningskört på hela veckan så det måste jag allt göra. Får bli i morgon det. Mamma har inte haft tid den här veckan nu när Alice har praktik hos dom. Och pappa får jag ju inte köra med. Så i morgon får det bli körning alltså. Det är mycket roligare nu när man kan och inte har problem med kopplingen som jag hade i början hela tiden.

27 Februari 09:33


Vi vet inte vad som kommer att hända.
Det är därför det heter "ta en chans".
Och man måste våga ta chanser i livet.
Annars är det inte värt att leva.


26 Februari 11:13

Trött och har ont i huvudet så det bara sjunger om det. Funderar på att inte gå tillbaka hit efter lunchen och istället stanna kvar hemma för at sova. Det är ju det enda som hjälper när jag har huvudverk. Och vad gör det om jag stannar hemma? Jag är ju inte till någon större hjälp här endå. Har skrivit klart det som jag skulle skoriva och lär ju inte få något annat att göra. Nu sitter jag och spelar spel på mobilen. Tur att det finns något att underhålla sig med i alla fall. Jag vill hem och ta kort, redigera bilder, visa upp dom på bloggen, MEN internet funkar ju inte hemma. Då får man vara glad att jag har ett nyss USB-minne på 8 GB och då kan jag ta med bilderna hit i morgon. Fint!  

Skönt att det är fredag imorgon. Jag är så sugen på att gå på fest. Det var så länge sen. Och jag vill till Palladium. Me det blir ju lite svårt när man inte har någon att festa med. Saknar hösten en hel del då jag och Elin ofta var på Palleballe. Det var så jekla roligt alltså!  

Snart ska jag gå hem. Bye bye



Dagens klädsel förresten!

26 Februari 09:56

God morgon föresten!

Befinner mig på min praktikplats vilket jag har gjort de senaste fyra dagarna och jag har fortfarande inte fått göra ett skit. Lite smått irriterande. Men igår förklarde dom för mig att dom helst inte vill ta emot praktikelever för att dom inte hade jobb åt dom. Men Dennis tog emot mig i alla fall. Så dom andra somjobbar här tycker synd om mig för att jag inte har något att göra och bara sitter vid datan och glor hela tiden. Men jag klagar inte på datorn. Vi har fortfarande inget internet hemma så det kan jag ju utnyttja här. Men det är lite segt att sitta här så länge. Det är ju inte så värst varierande. Rätt så långtråkigt faktiskt. MÅste vara här vid halv nio vilket jag tycker är aldeles för tidigt. Alla bara fikar fram tills klockan tio ändå känns det som och då skulle jag lika gärna sova lite extra. Fast jag slöar verkligen på morgonen och anstränger mig verkligen inte för att komma i tid. Idag kom jag klockan nio till exempel. Och så får det nog bli i morgon också.

Men igår så fick jag i alla fall följa med till Fotoskolan och till TV- och videoskolan i Gamleby. Och hör upp mediaelever! Kenneth Hardy Axelsson var med oss! Expomedia använder honom som fotograf. Tyckte att det var lite kul när jag sa att jag går media med inriktning foto.
Men hur som helst så vart jag riktigt sugen på att söka till Tv och videoskolan. Faktiskt mer än till fotoskolan. Det verkar mycket roligare.
Nu har jag i alla fall fått en liten uppgift. Nämligen att skriva faktarutor om båda skolorna. Får se om dom blir bra. Annars så får dom väll skrivas om. Men jag går ju inte text liksom så jag är ju inte så jäkla duktig på att skriva precis. Men när jag väl kommer igång så flyter det på rätt så bra...


26 Februari 09:18

Jag såg på Oscarsgalan i förrgår och det var faktiskt sorgligt när priset för bästa manliga skådespelare gick till Heath Ledger. Jag började nästan tjuta alltså. Hans familj fick komma och ta emot hans Oscar. Brad Pitt satt och tjöt i publiken och många andra också. Det ver sorgligt tycker jag.

25 Februari 09:58

Det är verkligen kul att hosta! Har haft det i två månader nu. Sen innan jul och det är sjukt jobbigt. Får ont i revbenen, det känn som om dom skulle kunna gå av när som helst.Funderar på vad det skulle kunna vara för nått som orsakar hostan. Det är så jekla jobbigt alltså och jag vill att det ska gå över!Så jag ska väll gå till doktorn snart någon dag framöver. Jag var där en  gång innan vi åkte till Egypten och då fick jag en medicin men den har ju inte hjälpt ett dugg. Så vi får se vad han säger den här gången. Om jag får samma medicin eller någon annan. Det är inte så att jag hostar mycket, men när jag väl hostar så är det väldigt svårt att sluta. Får ingen luft. BLEH!

25 Februari 09:17

Välkommen hit min vän, välkommen hit till himmelen
Alla vägar har sitt pris, så välkommen till världens tråkigaste paradis!

Där inne var det ödsligt, tomt och trist. För där levde nästan bara Jesus Krist och Jesus Krist va' särskilt inte många alls. Och där satt Fader Gud med skägg så stort. Aldrig rakat sig, ja, de borde Gud ha gjort. Och Runar satt där bredvid Gud och dom ångrade sig så för sina bud.

Välkommen hit min vän, välkommen hit till himmelen
Alla vägar har sitt pris, så välkommen till världens tråkigaste paradis!

Och en trappa ner fanns synder, sex och sprit. Fast deras lagar förbjöd dem att gå dit. Så där satt dom nu och tugga sin oblat (men det är inget vidare faktiskt). O dom lyssnade på en fest från källaren. Alla miljarder som kom till djävulen. Ja, där fanns plats för många fler. Så jag sa till John Blund, ta med mig ner!

Så välkommen hit min vän, välkommen hit till djävulen
Alla vägar har sitt pris, så välkommen till världens coolaste paradis!

Och där inne var det fest med mat och vin. Ja där fanns alkohol och nikotin och amfetamin och nitroglycerin och gelatin och heroin och limousine och kokain och nils farin och violin och medecin och ren bensin. Och inget var förbjudet enligt dom. Och några slog varandra och rökte hasch. Och några söp sin lever till en gulash. Ja, dom festade till blodet lyste rött. Men vad gör de när faktiskt alla redan dött?!

Välkommen hit min vän, välkommen hit till djävulen
Alla vägar har sitt pris, så välkommen till världens tuffaste paradis!


24 Februari 11:09

Eftersom jag inte har något att göra på min praktik-plats just nu så har jag kollat på lite kläder. Och jag har hittat en massa tees som jag vill ha!



Allvarlig talat. Det känns lite onödigt att sitta här när jag ändå inte har något att göra. Fast det finn ju internet här i alla fall. Det finns det ju inte hemma. Inte ens Länsförsäkringars IT-tekniker kan fixa internet?! Det är illa alltså. Fattar inte varför vi inte byter till Telia eller nåt annat. Vad som helst som är bättre än skit pissiga Net at once!

24 Februari 10:42

Har beställt lite grann från H&M. Får se när det kommer.
Men nu får jag inte köpa något mer för jag ska ju till Stockholm nästa helg! Där ska det handlas! Och sen ska jag lägga undan de pengar som jag har kvar och spara dom. För jag ska ju köpa en ny kamera. Så om någon är intresserad av en Canon eos 400d efter sommaren så är det bara att sägga till!


24 Februari 09:23

Vecka 9 och Mp07 har APU i tre veckor framöver.

Sitter just nu på min praoplats på Expomedia vid ett jättesmalt bord med världens fetaste dataskärm på.
Igår var det första dagen här. Gjorde inte så speciellt mycket då. Fick följa med till turistbyrån där det var ett litet möte.

Var på skolan en stund och kollade på när mamma snackade i cafeterian. Sen så fick hon, jag och Alice äta i lärarnas personalrum. Och jag la märke till att dom får ju fan ost varje dag! JAg vart fett sur alltså. Så orättvist! Haha!

Får se vad det är jag kommer göra de här veckorna på praktiken. Hemma måste jag i alla fall sätta igång med pluggandet. Har ju allt i engelskan som måste göras och så har jag ergonomin i idrotten.

Och den sjätte bär det av till Stockholm med Alice, Matilda & John för att fira lillasyster Claras födelsedag.


21 Februari 20:52

För vad det än är värt så är det aldrig för sent att bli vem man än vill vara.
 Det finns ingen tidgräns, man kan börja när man vill.
 Man kan ändra sig eller vara den samma.
 Det finns inga regler inom det här.
 Vi kan göra det bästa eller det värsta utav det.
 Jag hoppas att jag gör det bästa utav det.
 Jag hoppas att jag får se saker som gör mig häpen.
 Jag hoppas att jag känner saker som jag inte känt förut.
 Jag hoppas att jag möter folk med andra syner på livet.
 Jag hoppas att jag kommer leva ett liv jag är stolt över.
 Om jag finner mig i att jag inte gör det hoppas jag att jag har styrkan att börja om igen. 


19 Februari 19:09

Anledningen att det inte händer något, varken här eller på bilddagboken, är att vi inte har något internet hemma hos mamma. Vi ska försöka få internet till min datar i mitt rum och till Alice's dator. Men hur mycket vi än försöker så funkar det inte! Inte ens när man ringer till en suporter funkar det. Alltså allvarligt, är vi verkligen denenda familjen som aldrig lyckas när det gäller sånt där eller går det skit för andra också? Väääldigt irriterande måste jag säga!

Aja whatöver! Under lovet så har det inte hänt så värst mycket än så länge. Igår var vi ute på Gränsö en sväng i alla fall. Grillade korv oså. Jag körde ut dit och det gick riktigt bra. Har inte kört så mycket än men det går ju hur bra som helst. Hade lite problem med kopplingen i början.

Uppdaterar mer när internet kommer igång här hemma. Om typ fem år eller något sånt!

13 Februari 21:57

Hej hopp!

Jag sitter just nu hemma hos
pappa och Kristin och har precis
sett på Let's Dance.

Vaknade vid åtta eller nått i morse.
Lite smått irriterande att när man
väl är ledig så kan jag inte sova
länge men när man har skola så
skulle man kunna ligga kvar hela
förmiddagen. Men nej, inte när man
är ledig inte.

Lite efter tio kom moster Pia hem
till oss. Vi åt lite frukost och diskuterade
väldigt mycket om lärare och hur kassa
vissa verkligen är. Så på ett sätt tycker
jag nog att Kenneth har rätt. Men bara
på ett sätt!
Runt tolv gick vi hem till Mormor & Morfar
som precis är hemkommna från Thailand.
Där kekade vi lite räkmackor oså. Fikade lite
också. Mamma och Pia åkte upp till Stockholm
vid två men Pia hade ingen aning om att dom
skulle upp dit. Överaskning för att fira hennes
 femtioårsdag.
Gick hem vid halv fyra igen och sen så kom
pappa och hämtade mig & Alice.
Så nu sitter vi här i Piperskärr och glor.

Pöss


12 Februari 19:41

Jag kom på att jag saknade sommaren väldigt mycket. Det finns inget bättre. Dock så brukar det aldrig vara sol nu för tiden. Och sommaren 2008 sög verkligen! Usch och fy och blä! Men visst fanns det några fina och mysiga stunder. Men jag hoppas verkligen på en bättre sommar 2009!
Inget idiotiskt tråkigt jobb förhoppningsvis, mycket mer tid på Mörtvik och i stugan, en tripp upp till Stockholm och THE KILLERS så hultan!
























12 Februari 11:51

Handlade två T-shirtar igår. Shame on me!  Har verkligen aldeles för många. Men jag vill ändå inte rensa. För jag använder ju allt. Ibland. Nästan. Aja, har man T-shirtmani så har man!




6-7-8 Februari

Jaa, helgen var väll sådär. Gick inte till skolan i fredags. Skulle redovisa svenskan med det är ju inte en enda som är klar än så. Jag tänker heller inte stå och prata inför hela klassen. Inget jag gillar precis.
Det minst roliga var att det tog slut med pojken. Inte alls kul. Men känns det inte bra så går det ju inte att fortsätta, för då blir det bara fel och man måste tänka på sig själv när det gäller sånt. Men så ere. Och som sagt; Det du inte dör av gör dig starkare.
På kvällen fick det bli att titta på Let's Dance såklart. Lätt att Morgan Alling och Helena ska vinna! För han är ju kung alltså! Men jag gillar Niclas och Janette också. Mycket bra! Vill också kunna dansa!
Körde bil gjorde jag också. Och det börjar gå riktigt bra nu faktiskt! :D Wie!

I lördags var jag, Matilda, Alice och John på dop i Törnsfalls kyrka. Och den som döptes var vår kusin Annas och Andreas barn. Namnet som gavs till henne var Kerstin Karin Ingrid Fredriksson. Det bästa var att Nisse fick bli gudfar. Han var min andra kusin Malins pojkvän. Men Malin finns ju inte mer så då blev han liksom ett med famijen på ett annat sätt. Sen så blev det lite mat och fika i församlingshemmet som ligger brevid. Trevligt, trevligt! Men jag hatar min kamera som bara jävlas med mig hela tiden! Blä! Dags för en ny nu alltså!
Melodifestivalen såg vi på kvällen. Lika kasst som vanligt. Blä på det också! Fy vad jag klagar på allt!

Igår hände ingenting. Satt i sängen och glodde på film hela dagen typ. Tråkigt.
På grund av min hosta så har jag väldigt ont i kroppen hela tiden. Det gör till och med ont när jag andas. Vet inte riktigt vad problemet är. Aj aj aj! :(

I skolan idag så var det inte så värst roligt. Körsången var inställd så jag fick sitta själv och glo i två timmar. Kul verkligen! Sen helt plötslig så blir man anklagad för att vara falsk och ha snackat skit (?) Jo men visst!


9 Februari 18:33

Jag är en fråga utan svar. Aldrig tydlig aldrig klar. Ingen knähund att klappa ibland. Och jag tänker glömma allt ni sagt. Jag ska sluta gå i takt. Era drömmar dom har aldrig handlat om mig och mitt liv. Och vad är det som ni vill förstå? Ska ni resa er och gå om jag säger precis som det är? Och när ska ni fråga om jag vill ha ett liv där allt står still? Era drömmar finns inte kvar.

Men du ser vad andra inte ser, att det finns så mycket mer under ytan som jag nästan glömt. Hjälp mig att visa att jag kan ta steget och ändå förbli den jag är. Andra drar mig längre ner. Jag är inte den ni ser. Jag försöker att glömma och fortsätta drömma ändå. Era ord, era lögner ska jag aldrig mer lita på

För jag vill att verkligheten vänds. Jag vill känna hur det känns, att stå stadigt, när stormen tar fart. Och hur kan ni säga att jag ska, bli en sån som ni vill ha utan drömmar men jag finns kvar. För jag finns kvar



Och så några frågetecken...

.



I know that life ain't just a good start

Bland det värsta som finns är att såra någon som man tycker om

<3



5 Februari 10:35


T-shirt från H&M.


T-shirt från Cubus.


T-shirt från H&M.


T-shirt från Cubus.


T-shirt från Cubus.


Lång kofta från Monki.


Kofta från Weekday.

4 Februari 12:50

Gick upp vid 5 och det var ju inte lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Vaknade flera gånger innan. Vet inte varför men kroppen var väll inställd på att jag skulle vakna tidigt. Så då vaknade jag ännu tidigare än vad jag behövda. Jävlar. Cyklade bort till skolan där bussen väntade vid 20 i 6. Klockan 6 åkte vi iväg. Som busskompis hade jag Fridis såklart. 

Hatar att åka buss. Det luktar äkligt, det är så jäkla obekvämt och det är trångt. Varför gör dom inte så att allt i hela bussen är mjukt så att man kan sitta skönt och även kunna sova om man nu vill det. Fast nu var det ju inte bara själva bussen som var irriterade. Klockan hade inte ens blivit 7, det var inte ljust ute, men ändå kan inte folk hålla käften, eller i alla fall dämpa sig en aning. Jag blir väldigt irriterad på folk som inte respekterar andra. Dock så var det värre på vägen hem. Men men. 

Vi kom fram till Stockholm vid halv 10 eller något sånt. På centralen skulle de försöka hitta utgången. Jag sa till alla runt mig att vi gick åt fel håll (vilket inte förvånade mig) men det fattade ju inte våra lärare såklart. Vände om och gick åt rätt håll till slut. Då hade dom tydligen problem med att släppa iväg oss. Men till slut fick vi gå. 

Jag och Frida begav oss till Drottningatan. Började med H&M, men det är sån skillnad på H&M i Stockholm och H&M i Västervik. Det var nästan lite för mycket kläder. Gick sen till ett annat H&M där jag hittade en T-shirt i alla fall. Självklart på herravdelningen. Fett snygg! Sen blev det Monki. Där köpte jag mig en lång kofta. Weekday nästa. Även där är det så väldigt mycket kläder. Och väldigt mycket konstiga kläder. Man hittar något som är skitsnyggt på framsidan av plagget. Men sen när man kollar in baksidan så finns det ingen baksida typ (?) helt kort där bak och hur fult som helst. Men jag hittade en kofta där också.  Gick sen runt lite och glodde.

Tillbaka på stationen fick vi vänta ett bra tag innan alla kom. Vissa har ju något problem med det där med tiden alltså. Så då blev jag irriterad för det. När alla väl hade kommit så gick vi bort till tunnelbanan och åkte bort till Globen där aftonbladet ligger. Det skulle inte ha förvånat mig om vi hade åkt åt fel håll men konstigt nog så gjorde vi inte det. Åkte hiss utan att behöva det för aftonbladet låg precis där vid hissarna på våningen vi var på (typiskt media). På aftonbladet var det väldigt roligt faktiskt. Vi trodde typ att vi bara skulle få en rundvisning på redaktionen. Vi blev uppdelde i två grupper och fick börja jobba med att skriva om ett mord. Skrev artiklar och fick ta reda på olika fakta genom att prata med olika människor. Genom datorn då alltså. Den andra gruppen fick jobba med Webb Tv och spelade in nyheter och vädret. 

Efter det skulle vi ta tunnelbanat tillbaka men i olika omgångar. Det blev lite tjat...! Och man blev väldigt irriterad. Hur som helst stannde jag och Frida kvar en stund och kekade på McDonalds med Ilkka och Hoschang. 
Åkte sen in till Segles torg. Där tog vi en tripp till Bikbok där jag köpte tre T-shirtar till. 

Sen skulle vi till Kulturhusen och se en konstutställning. Men självklart så fanns den inte längre. Den hade tagit slut i söndags. Så jävla typiskt alltså. Så jag och Frida tog ännu en sväng på stan och jag hittade en till T-shirt på H&M. Sen var jag nöjd. Vi åkte hem vid halv 8 och fan i helvete vad sur jag var på alla som inte kunde vara lite tystare. Man måste faktiskt inte skrika och skratta som idioter. Men vissa vet ju inte vad respekt är för något. Drar inte alla över en kant. Det är väll mest en eller två det handlar om. Och skulle man ha sagt till så skulle man ju säkert få skit för det. För det fick ju dom som gjorde det.

Kom hem vid halv 12 och jag somnade på en gång när jag la mig på sängen. 

Tack för resan "gott" folk!








RSS 2.0