Waitomo - Mourea 14/9-13


I Waitomo gjorde vi ett lunch och promenad stopp medan de flesta i gruppen klättrade i grottor! Promenaden vi gick var fantastisk! Så vackert inne i regnskogen med mycket grottor och mysiga små vattenfall!   



Efter att vi hämtat upp gänget som klättrat i grottor så åkte vi vidare till Mourea. Där tillbringade vi natten hos en Maori familj. Chase lärde oss en sång på Maori som vi sjöng för dom under välkomst ceremonin. "Kia Ora" betyder tack, hej och hejdå. Man hälsar på varandra genom att säga "Kia Ora", skaka hand och trycka näsorna mot varandra två gånger. 
Vi fick lära oss mycket om deras förfäder och om Nya Zeelands natur.  
På kvällen stod familjen för underhållningen. Sång och musik. De visade upp "the Haka", en "krigsdans", men det är mera ett mässande med handgester, fotstampande, ögonrullning, grymtningar och tunguträckning. Dansen utfördes oftast av krigare före en strid, där dansen visade upp deras styrka och mod och orden var till för att förolämpa motståndarna.



Alla på bussen sov i deras "tempel" eller vad det nu kallas. Det är ett heligt hus med ett enda stort rum. De ville helst inte att vi skulle ta foton där inte och det var inte tillåtet att gå in med skorna.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0