Millenium

Nu har precis "Män som hatar kvinnor" gått på tv4. Efter att jag hade sett den första gången så sa jag att jag skulle kolla upp alla bibelcitat som de nämner i den. Glömde bort det. Och så var det vissa som sa att det inte står så i bilbel. Men det beror faktiskt på vilken bibel man tittar i! Nu har jag tittat i två olika. En från 1975 & en från 1843. Och i den gamla står allt. Nästan lite läskigt när man ser att det verkligen står så! Även om det är ett konstigt teckensnitt och orden stavades ju annorlunda på 1800-talet.
  • "Om någon ligger hos en kvinna som har sin månadsrening och blottar hennes blygd, i det att han avtäcker hennes brunn och hon blottar sitt blods brunn, så skola de båda utrotas ur sitt folk."
  • "När någon, man eller kvinna, befattar sig med andebesvärjelse eller spådom, skall denne straffas med döden; man skall stena honom, blodskuld låder vid honom."
  • "Om en prästs dotter ohelgar sig genom skökolevnad, så ohelgar hon sin fader; hon skall brännas upp i eld."
  • "Om en kvinna kommer vid något djur och beblandar sig därmed, så skall du dräpa både kvinnan och djuret; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem."
- Strikta regler minsann. Men detta har tagits bort från bibeln som trycktes 1975. Men det står i mormors bibel från 1952. Undrar när de bestämde sig för att ändra.

Men det som dock stod i den nyare bibeln var: "Om någon begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, om han begår äktenskapsbrott med sin nästas hustru, så skall de straffas med döden, både mannen och kvinnan som begått äktenskapsbrottet."


Kommentarer
Postat av: Matilda

Ja du, spännande det där!

2010-03-28 @ 17:06:45
URL: http://eliassonmatilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0